Nyt ollaan ulkoiltu kaksi tai kolme kertaa päivässä. Eilen pennut saivat matokuurin canex tahnalla. Kukaan ei arvostanut ja madotus oli aikamoisen työn takana. On se matolääke vaan pahan makuista. Kynnetkin leikattiin. Kukaan pennuista ei tätäkään osaa arvostaa. Vaalea poika Sammeli on aloittanut varovaisesti hurmata. Sen taktiikka ei ole rynnätä suoraan syliin. Se pieni pojankoltiainen tulee varovasti vierelle. Heti kun sen huomaa alkaa se heiluttaa häntää. Ursula koittaa hurmata suoremmalla tavalla. Se tulee välittömästi syliin, vaatii huomiota ja puree varpaista. Ursula katsoo silmiin ja ON, isosti.
Kaikki pentuset ovat tutustelleet jo kiinteään ruokaan. Turvotettua nappulaa, jauhelihaa ja piimää tarjoillaan kolmesti päivässä. Saiminmaidontuotanto on kuitenkin vielä niin runsasta että kiinteää ruokaa nimenomaan maistellaan. Vesikuppi sukelluksetkin on jo tehty. Jokainen pentu kävi vuoronperään molskahtamassa ja puhaltamassa nenästä kuplia veteen. Vettä oli hurjat 1cm laakean kupin pohjalla, kyllä sitä kelpasikin hämmästellä.

Pennut alkavat kokoajan enemmän ja enemmän leikkiä toistensa kanssa. Ai niin ja yksi juttu on unohtunut manita. Saimihan on tuoksukoira. Sen päälaki eritää hyvää tuoksua kun se on tyytyväinen. Pennuista yksi tuoksuu syreeninkukilta voimallisesti. Tottakai se on äitini suosikki Malviina.

Elviira tai alla oleva riistan värinen Ursula etsii vielä omaa harrastavaa kotia.

 

Kaikki kuvat täällä: http://kielapihkan.kuvat.fi/kuvat/Kielapihkan_kasvatit/Saimin_Wanhat_10/3vk4vrk/