Pennut ovat kehittyneet ihan valtavasti. Olin viikonlopun ajan Kuopiossa lappalaiskoirien erikoisnäyttelyssä. Sillä aikaa pennut olivat löytäneet varmuuden tassuihinsa ja seisovat jo täysin omilla jaloillaan. Ne juoksentelevat, leikkivät, painivat ja pitävät ääntä. Ne osaavat leikkihaukkua, ne osaavat murista, urista, ulvoa ja laulaa. Pakko sen on olla laulamista, ne rakastavat sitä. Ne istuvat rivissä ja ulvovat nokka kohden kattoa. Jos lämpötila on liian suuri, pennut ilmaisevat harminsa joukkolaulannalla. Ne myös hupilaulavat ja huvittelulaulavat. Jos pentulaatikon vieressä erehtyy sanomaan jotain vihelyksestä ulinaan, saa viisi pientä muusikkoa yhtymään lauluun.

Pennuilla hampaat puhkeavat. Osalla on jo koko etukalusto ja kulmurit näkyvissä. Pennut ovat jo useana päivänä syöneet jauhelihaa emän maidon nauttimisen lisäksi. Tänään päivää vaille 3 viikkoisina ne tutustuivat nappularuokaan.

Tyypit ovat paksuja ja hyvinvoivia pentuja. Ne on madotettu nyt ensimmäisen kerran. Tahna maistui kuvottavan pahalta. Pennut puistelivat päätään ja koittivat vaahdottaa kaiken ulos suustaan. Madotus onnistui kuitenkin näpsäkästi kun canex tahna myydään sellaisessa ruiskussa, josta on helppo annostella suoraan suuhun. Loistava keksintö.